Heksen Esmaralda

Det er godt at have en ven...

Heksen Esmaralda

Det er godt at have en ven...

Den 3. bog om heksen Esmaralda


Esmaralda og heksene fra Titicaca


Den tredje bog om Heksen Esmaralda. En musikalsk historie om venskab og samarbejde og om at ville bidrage til fællesskabet.


Heksen Esmaralda får atter brug for sin musik, livsglæde og evne til at styrke fællesskabet. Hun får en dag besøg af den bolivianske heks Canela, der inviterer hende til heksenes stormøde, der kun holdes sjældent. Men nu det gået helt i hårdknude, og det er svært at få samlet heksene. Det er heksene fra Titicaca, der skal være værter. De har brug for den livseliksir, som de mange forskellige hekse plejer at brygge i fællesskab.


Men der er problemer med de gamle urhekse - havheksen Oceania, vindheksen Boreas, ildheksen Katla og den ældste af dem alle urheksen Mahognia, der lever i amazonjunglen.

Alle har deres egne ideer og forbehold og ingen lytter.


Esmaralda sender bud efter hjælp hos sin veninde polarheksen Tusnelda. Esmaralda følges med den sydamerikanske heks Canela til Bolivia og på rejsen møder de mange forskellige hekse, og inden længe har Esmaralda fortryllet dem alle og en løsning synes nær.


Men selv da de har fået alle til at møde op skal der bruges mange kræfter på at overbevise de andre hekse om vigtigheden af at arbejde sammen, men det er slet ikke så let for venskab og samarbejde kræver energi... og Canela, Esmaralda og Tusnelda bliver trætte...

Men så de får hjælp fra en uventet kant.

Esmaralda og heksene fra Titicaca indeholder udover historien 11 nye sange.


Højtlæsning, læs-selv, sang i klassen og koret samt teater. For skoler, for institutioner, for musikskoler, for hjem og for sjov. 4-12 år.Alle sange er endvidere arrangeret for børnekor.

Cd'en indeholder som vanligt musikken med og uden sang. Lige til at gå til.


Kommentarer

1217 børn, 1 heks, 1 dirigent og Det Jydske UnderholdningsOrkester.Det var i går opskriften på en succesfuld afslutning på 2 års arbejde med ALLETIDERS BØRNEKOR 2010 i region Midtjylland.

Men før vi kom der til skulle det meste af økonomien på plads, så skulle de mange kor der skulle være med findes.
Så kunne alle korlederne mødes med Tina Buchholtz og Vagn Egon Jørgensen, der gennemgik deres ide med og plan for projektet.

Og så er der siden september blevet øvet flittigt både med at synge, danse og spille på kazoo ... med mere rundt om i de 38 kor - fordelt på de 19 kommuner i regionen.

I dag - dagen derpå - er vi glade og stolte af hele projektet.
Ikke mindst stolte af de mange børn, der i går aftes stod på scenen i Forum Horsens og underholdte de 2000 publikummer i salen sammen med Heksen Esmaralda.

Tak for en uforglemmelig dag og aften.

Kommentarer

Esmaralda rykker ind i Musikhuset Aarhus

Den 4. marts er der atter koncert med Heksen Esmaralda og Alletiders Børnekor 2010.

På torsdag er koncerten flyttet til Musikhuset Aarhus, Lille Sal. kl. 17:00.

60 børn fra Skt. Knuds- og Skåde Skole skal optræde i Musikhuset Aarhus, Lille Sal sammen med Heksen Esmaralda og pianist Henrik Tue Bjerg.

"Luk øjnene og snus ind."

Der vil blive tryllet med det magiske tryllestøv...


De har i løbet af af dette skoleår - ligesom ca 1200 andre børn fra hele region Midtjyllands 19 kommuner - øvet sig på sangene til projektet; Alletiders Børnekor 2010.
Sangene er alle fra den musiske børnebog; Esmaralda og polarheksen Tusnelda.

Alle kommunerne har haft eller får besøg af komponisten og forfatteren Tina Buchholtz, der skal få de mange børn til at synge sammen. Hun afslutter hvert besøg med en koncert for på den måde at gøre de mange børn klar til den store fælleskoncert.

Således også til koncerten torsdag den 4. marts, som er opvarmning til den 25. marts 2010. For da skal de 1200 børn nemlig atter på scenen i Forum Horsens sammen med Heksen Esmaralda (alias Tina Buchholtz) og nu med Det Jydske UnderholdningsOrkester under ledelse af Vagn Egon Jørgensen.

Når Alletiders Børnekor træder ned af scenen har de været en del af en fortælling og sunget sange, der handler om at knytte bånd, om at finde modet til at turde at være sig selv, om ikke at finde sig i urimeligheder og om at turde give sig selv og bidrage positivt til fællesskabet.

Kommentarer

Endnu en uge med sang, spjæt og fællesskab

Tegning fra et af korbørnene fra Ølstrup Friskole

Hvor er det dog livsbekræftende at komme rundt i landet og skulle synge og danse sammen med børn og unge.
Heksen Esmaralda har i denne uge haft tre koncerter.

Førts var hun på besøg på Ølstrup friskole, Ringkøbing Kommune. Her blev der øvet fra tidlig morgen med de 17 børn fra 4 klasserne i den dejlige nye sal. Kort før koncerten myldrede det ind med ca. 100 børn og voksne, der ivrigt lyttede til historien og sang og dansede med så væggene rystede.

Så gik turen til den kun 2 år gamle Vildbjerg Skole, Herning Kommune. De 18 børn i skolekoret var veloplagte og havde glædet sig til en dag i musikkens tegn. Det var så skønt at se, hvordan børn fra 3.-7. klasse kan finde et fællesskab gennem musikken på tværs af køn alder og klasser.

Ugen blev sluttet af med en en i "Kulturministeriet" - Ebeltofts skønne Kulturhus med 45 børn fra Toftevangskolen. Her var der børn fra 8-14 år med i koret. En entusiasme og varme gennemstrømmer dette skønne kor, der arbejdede hårdt hele dagen. Solen lod sig vise, og efter en halvtimes tummel i sneen var vi klar til koncerten kl. 16:00, hvor huset var fyldt med forventningsfulde børn og voksne. Børnene leverede et brag af en koncert, og de fremmødte kunne slet ikke få nok.

Så er det jo godt, at vi alle ses igen den 25. marts i Forum Horsens, hvor alle korbørn fra fjern og nær i region Midtjylland mødes. Så får vi alle mulighed for at opleve et fællesskab gennem musikken og måske endda få nye venner.

Jeg skulle hilse og sige, at Esmaralda glæder sig VILDT, og at hun har fået nye forsyninger af vanillesukker og dragespyt!

HUSK: at du kan sende tegninger til Esmaralda samt billeder fra koncerterne, så bliver de lagt her på hjemmesiden. Du kan også skrive til Esmaralda.
Se her hvordan.

Og du kan også se nogle af dem på YouTube


Fra koncerten på Østrup Friskole
Kommentarer

Kulturministeren vil møde Heksen Esmaralda


Kulturminister Carina Christensen vil byde velkommen til det afsluttende arrangement i Alletiders Børnekor 2010. En storslået forestilling hvor 1217 børn og 1 heks samt Det Jydske UnderholdningsOrkester synger og danser sig igennem historien om: Esmaralda og polarheksen Tusnelda.

Kulturministeriet har støttet projekt Alletiders Børnekor 2010 i region Midtjylland med 400.000,-
En væsentlig årsag til at det er lykkedes at samle alle 19 kommuner i regionen om et fælles børnekors arrangement.

Alle 19 kommuner får i løbet af januar-februar-marts besøg af forfatter og komponist Tina Buchholtz til en lang kordag, der afsluttes med en lokal koncert, hvor børnene og Heksen Esmaralda synger og fortæller historien om sin første flyvetur på sin kost og mødet med polarheksen Tusnelda, som hun bliver ven med. Samme overvinder de de grå fjeldhekses forbandelse. Enhistorie om at komme til at holde af med fare for at skulle miste. Om at savne men også om at kunne glæde sig, more sig og slå sig løs. Om at ville fællesskabet.

Læs mere om Esmaralda her
Kommentarer

Så er Esmaralda flyvende.


Ja turneen med Esmaralda i Alletiders Børnekor 2010 er blevet skudt godt igang af de fire første koncerter.

Den første var på Struer Musikskole med 14 veloplagte korbørn, der trak omkring 150 publikummer til deres koncert.

Så gik turen til Odder, hvor Odder Lille Friskoles børn fra 3.-4.-5.- klasse stillede op med 40 børn. Vi fik presset de knap 100 mennesker sammen i Pavillonen, hvor alle fik danset og vrikket med rumpen.

Så havde Esmaralda to større koncerter på programmet.
Den ene i Skive, hvor 130 fantastiske børn fik sat fut i Kulturcenter Limfjorden og de godt 400 gæster og hvor TV2 Midt/Vest troppede op til prøven for at opleve hvordan 130 børn der ikke kender hinanden samarbejder på forbilledlig vis.

Den anden koncert på Horsens Ny Teater med 150 energiske børn på scenen, der i den grad fik taget til at lette for de knap 500 publikummer - her var TV2 Østjylland også blevet nysgerrige og mødte op og fik interviewet et par børn...

Begge indslag, der blev bragt torsdag den 21. januar kl. 19:30 kan findes på net-TV

Kommentarer
Se tidligere indlæg...