Heksen Esmaralda

Det er godt at have en ven...

Heksen Esmaralda

Det er godt at have en ven...

Esmaralda indtog Fyn

Mere end 300 børn sang og dansede med Tina Buchholtz alias Heksen Esmaralda.

Hele dagen finpudsede de sangene som var velindstuderede hjemmefra.
Der blev spillet kazoo, sunget om venskab, grint, når der blev vrikket igennem med mere end 600 baller... der blev sunget om nordlys og danset i skæve taktarter.

Om eftermiddagen fortalte Esmaralda om sin første flyvetur, som førte hende til Svalbard. En historie om at overvinde sin frygt og om at turde sige ja til en rigtig ven selvom man skal sige farvel... og de 1000 publikummer kunne nyde børnestemmerne der vævede sig ud og ind mellem hinanden på smukkeste vis efterfulgt at hidsige kazoos og de vildeste benspjæt.

Tak for en dejlig dag.

Læs mere her: Fyns Stiftstidende
Kommentarer

Den 3. bog om heksen Esmaralda


Esmaralda og heksene fra Titicaca


Den tredje bog om Heksen Esmaralda. En musikalsk historie om venskab og samarbejde og om at ville bidrage til fællesskabet.


Heksen Esmaralda får atter brug for sin musik, livsglæde og evne til at styrke fællesskabet. Hun får en dag besøg af den bolivianske heks Canela, der inviterer hende til heksenes stormøde, der kun holdes sjældent. Men nu det gået helt i hårdknude, og det er svært at få samlet heksene. Det er heksene fra Titicaca, der skal være værter. De har brug for den livseliksir, som de mange forskellige hekse plejer at brygge i fællesskab.


Men der er problemer med de gamle urhekse - havheksen Oceania, vindheksen Boreas, ildheksen Katla og den ældste af dem alle urheksen Mahognia, der lever i amazonjunglen.

Alle har deres egne ideer og forbehold og ingen lytter.


Esmaralda sender bud efter hjælp hos sin veninde polarheksen Tusnelda. Esmaralda følges med den sydamerikanske heks Canela til Bolivia og på rejsen møder de mange forskellige hekse, og inden længe har Esmaralda fortryllet dem alle og en løsning synes nær.


Men selv da de har fået alle til at møde op skal der bruges mange kræfter på at overbevise de andre hekse om vigtigheden af at arbejde sammen, men det er slet ikke så let for venskab og samarbejde kræver energi... og Canela, Esmaralda og Tusnelda bliver trætte...

Men så de får hjælp fra en uventet kant.

Esmaralda og heksene fra Titicaca indeholder udover historien 11 nye sange.


Højtlæsning, læs-selv, sang i klassen og koret samt teater. For skoler, for institutioner, for musikskoler, for hjem og for sjov. 4-12 år.



Alle sange er endvidere arrangeret for børnekor.

Cd'en indeholder som vanligt musikken med og uden sang. Lige til at gå til.


Kommentarer

Esmaralda rykker ind i Musikhuset Aarhus

Den 4. marts er der atter koncert med Heksen Esmaralda og Alletiders Børnekor 2010.

På torsdag er koncerten flyttet til Musikhuset Aarhus, Lille Sal. kl. 17:00.

60 børn fra Skt. Knuds- og Skåde Skole skal optræde i Musikhuset Aarhus, Lille Sal sammen med Heksen Esmaralda og pianist Henrik Tue Bjerg.

"Luk øjnene og snus ind."

Der vil blive tryllet med det magiske tryllestøv...


De har i løbet af af dette skoleår - ligesom ca 1200 andre børn fra hele region Midtjyllands 19 kommuner - øvet sig på sangene til projektet; Alletiders Børnekor 2010.
Sangene er alle fra den musiske børnebog; Esmaralda og polarheksen Tusnelda.

Alle kommunerne har haft eller får besøg af komponisten og forfatteren Tina Buchholtz, der skal få de mange børn til at synge sammen. Hun afslutter hvert besøg med en koncert for på den måde at gøre de mange børn klar til den store fælleskoncert.

Således også til koncerten torsdag den 4. marts, som er opvarmning til den 25. marts 2010. For da skal de 1200 børn nemlig atter på scenen i Forum Horsens sammen med Heksen Esmaralda (alias Tina Buchholtz) og nu med Det Jydske UnderholdningsOrkester under ledelse af Vagn Egon Jørgensen.

Når Alletiders Børnekor træder ned af scenen har de været en del af en fortælling og sunget sange, der handler om at knytte bånd, om at finde modet til at turde at være sig selv, om ikke at finde sig i urimeligheder og om at turde give sig selv og bidrage positivt til fællesskabet.

Kommentarer
Se tidligere indlæg...