Heksen Esmaralda

Det er godt at have en ven...

Heksen Esmaralda

Det er godt at have en ven...

Esmaralda rykker ind i Musikhuset Aarhus

Den 4. marts er der atter koncert med Heksen Esmaralda og Alletiders Børnekor 2010.

På torsdag er koncerten flyttet til Musikhuset Aarhus, Lille Sal. kl. 17:00.

60 børn fra Skt. Knuds- og Skåde Skole skal optræde i Musikhuset Aarhus, Lille Sal sammen med Heksen Esmaralda og pianist Henrik Tue Bjerg.

"Luk øjnene og snus ind."

Der vil blive tryllet med det magiske tryllestøv...


De har i løbet af af dette skoleår - ligesom ca 1200 andre børn fra hele region Midtjyllands 19 kommuner - øvet sig på sangene til projektet; Alletiders Børnekor 2010.
Sangene er alle fra den musiske børnebog; Esmaralda og polarheksen Tusnelda.

Alle kommunerne har haft eller får besøg af komponisten og forfatteren Tina Buchholtz, der skal få de mange børn til at synge sammen. Hun afslutter hvert besøg med en koncert for på den måde at gøre de mange børn klar til den store fælleskoncert.

Således også til koncerten torsdag den 4. marts, som er opvarmning til den 25. marts 2010. For da skal de 1200 børn nemlig atter på scenen i Forum Horsens sammen med Heksen Esmaralda (alias Tina Buchholtz) og nu med Det Jydske UnderholdningsOrkester under ledelse af Vagn Egon Jørgensen.

Når Alletiders Børnekor træder ned af scenen har de været en del af en fortælling og sunget sange, der handler om at knytte bånd, om at finde modet til at turde at være sig selv, om ikke at finde sig i urimeligheder og om at turde give sig selv og bidrage positivt til fællesskabet.

Kommentarer

Esmaralda holder vinterferie

Sikke en uge!
Også i denne uge har mange børn sunget og danset med heksen Esmaralda. 0ver 160 børn og 450 publikummer har i denne uge været i selskab med Esmaralda.

Først sang omkring 80 børn mandag den den 8. februar i Mosaikken i Kjellerup, så væggene "væltede". Men inden da havde de skønne korbørn fra Kjellerup skole og Sejs Skole dels øvet hjemmefra og dels øvet med Tina Buchholtz hele dagen. Det var dejligt at se og høre børnene arbejde en hel dag og levere en rigtig god koncert for de omkring 200 fremmødte publikummer.

Tirsdag den 9. februar var Esmaralda på Rask Mølle Skole.
Endnu engang er det så livsbekræftende at opleve, hvordan musikken udvisker aldersforskelle. Det var skønt at være sammen med de godt 20 børn, der dagen igennem arbejdede seriøst og koncentreret frem mod koncerten. Og børnene fik leveret en koncert der i den grad fik de voksne op af stolene...

Og så onsdag den 10 februar var Esmaralda på Samsø på Tranebjerg Skole. Her var omkring 60 børn fra 4. og 5. klasse samlet i Tranebjerghallen, og selvom både hal og børn er mest vant til sportslige aktiviteter fik de ved at øve intenst hele dagen sunget og danset sig igennem historien om Esmaralda og polarheksen Tusnelda. Og da dagen afsluttedes med en koncert rungede hallen af børnestemmer, der sang om venskab og fællesskab.


Husk den store fælleskoncert i Forum Horsens den 25. marts 2010
Billetter kan købes i Fona, gennem billetlugen eller ved døren på dagen.

Men lige nu er det vinterferie for Esmaralda.
Og Esmaralda kan ikke få en bedre vinterferie. Der er sne. Indimellem er der endda sol. Hun får kælket og leget. Og alt imens kan hun mindes sin første flyvetur til Svalbard, hvor hun mødte sin veninde Tusnelda. Esmaralda tænker på dengang de gik over den tilfrosne fjord, hvor den iskolde nordenvind blæste, så det føltes som små issyle i ansigtet. Hun tænker på dengang de red på ryggen af Nanok - den kæmpestore isbjørn. Om hvordan de dansede med nordlyset og fandt nordlyskrystallerne. Om hvordan de fik de grå fjeldhekse til at danse med..
for hvem gider egentlig gå
og være muggen og grå?

Ikke Esmaralda og de mange børn og voksne i Alletiders Børnekor i hvert fald.
Kommentarer

Endnu en uge med sang, spjæt og fællesskab

Tegning fra et af korbørnene fra Ølstrup Friskole

Hvor er det dog livsbekræftende at komme rundt i landet og skulle synge og danse sammen med børn og unge.
Heksen Esmaralda har i denne uge haft tre koncerter.

Førts var hun på besøg på Ølstrup friskole, Ringkøbing Kommune. Her blev der øvet fra tidlig morgen med de 17 børn fra 4 klasserne i den dejlige nye sal. Kort før koncerten myldrede det ind med ca. 100 børn og voksne, der ivrigt lyttede til historien og sang og dansede med så væggene rystede.

Så gik turen til den kun 2 år gamle Vildbjerg Skole, Herning Kommune. De 18 børn i skolekoret var veloplagte og havde glædet sig til en dag i musikkens tegn. Det var så skønt at se, hvordan børn fra 3.-7. klasse kan finde et fællesskab gennem musikken på tværs af køn alder og klasser.

Ugen blev sluttet af med en en i "Kulturministeriet" - Ebeltofts skønne Kulturhus med 45 børn fra Toftevangskolen. Her var der børn fra 8-14 år med i koret. En entusiasme og varme gennemstrømmer dette skønne kor, der arbejdede hårdt hele dagen. Solen lod sig vise, og efter en halvtimes tummel i sneen var vi klar til koncerten kl. 16:00, hvor huset var fyldt med forventningsfulde børn og voksne. Børnene leverede et brag af en koncert, og de fremmødte kunne slet ikke få nok.

Så er det jo godt, at vi alle ses igen den 25. marts i Forum Horsens, hvor alle korbørn fra fjern og nær i region Midtjylland mødes. Så får vi alle mulighed for at opleve et fællesskab gennem musikken og måske endda få nye venner.

Jeg skulle hilse og sige, at Esmaralda glæder sig VILDT, og at hun har fået nye forsyninger af vanillesukker og dragespyt!

HUSK: at du kan sende tegninger til Esmaralda samt billeder fra koncerterne, så bliver de lagt her på hjemmesiden. Du kan også skrive til Esmaralda.
Se her hvordan.

Og du kan også se nogle af dem på YouTube


Fra koncerten på Østrup Friskole
Kommentarer

Kulturministeren vil møde Heksen Esmaralda


Kulturminister Carina Christensen vil byde velkommen til det afsluttende arrangement i Alletiders Børnekor 2010. En storslået forestilling hvor 1217 børn og 1 heks samt Det Jydske UnderholdningsOrkester synger og danser sig igennem historien om: Esmaralda og polarheksen Tusnelda.

Kulturministeriet har støttet projekt Alletiders Børnekor 2010 i region Midtjylland med 400.000,-
En væsentlig årsag til at det er lykkedes at samle alle 19 kommuner i regionen om et fælles børnekors arrangement.

Alle 19 kommuner får i løbet af januar-februar-marts besøg af forfatter og komponist Tina Buchholtz til en lang kordag, der afsluttes med en lokal koncert, hvor børnene og Heksen Esmaralda synger og fortæller historien om sin første flyvetur på sin kost og mødet med polarheksen Tusnelda, som hun bliver ven med. Samme overvinder de de grå fjeldhekses forbandelse. Enhistorie om at komme til at holde af med fare for at skulle miste. Om at savne men også om at kunne glæde sig, more sig og slå sig løs. Om at ville fællesskabet.

Læs mere om Esmaralda her
Kommentarer

Så er Esmaralda flyvende.


Ja turneen med Esmaralda i Alletiders Børnekor 2010 er blevet skudt godt igang af de fire første koncerter.

Den første var på Struer Musikskole med 14 veloplagte korbørn, der trak omkring 150 publikummer til deres koncert.

Så gik turen til Odder, hvor Odder Lille Friskoles børn fra 3.-4.-5.- klasse stillede op med 40 børn. Vi fik presset de knap 100 mennesker sammen i Pavillonen, hvor alle fik danset og vrikket med rumpen.

Så havde Esmaralda to større koncerter på programmet.
Den ene i Skive, hvor 130 fantastiske børn fik sat fut i Kulturcenter Limfjorden og de godt 400 gæster og hvor TV2 Midt/Vest troppede op til prøven for at opleve hvordan 130 børn der ikke kender hinanden samarbejder på forbilledlig vis.

Den anden koncert på Horsens Ny Teater med 150 energiske børn på scenen, der i den grad fik taget til at lette for de knap 500 publikummer - her var TV2 Østjylland også blevet nysgerrige og mødte op og fik interviewet et par børn...

Begge indslag, der blev bragt torsdag den 21. januar kl. 19:30 kan findes på net-TV

Kommentarer

Har du hørt om Esmaralda?


Hun har nemlig lavet en lille film.

Du kan finde den på YouTube
eller sammen med alle de andre billeder og tegninger herKommentarer

Nye tegningerSå er der atter kommet tegninger til Esmaralda.

Nogle af pigerne i koret på Søndermarkskolen i Horsens har været flittige. De har tegnet sådan nogle skønne tegninger til Esmaralda.
Se dem alle sammen her.

Husk at Esmaralda og Tina også gerne vil have dine tegninger...
De kan evt. sendes med posten til

Esmaralda
Østerlarsvej 13
8210 Århus V
Kommentarer

Kun for børn.


Der er mange børn, der giver Esmaralda en tegning, når hun har været på besøg et sted for at synge for og med børn. Det gør altid Esmaralda glad. Nogle af tegningerne kan ses under læs mere
Resten kan du finde under Esmaraldas billeder.

Du kan også selv sende til Esmaralda. (kun for børn)
Kommentarer

Musik kan så meget.

Musik kan så meget. Udover at musikken kan musikken, så kan den så meget andet.
Gennem musikken får vi mulighed for at udtrykke vores følelser og tanker.
Musikken åbner en dør til vores følelser, og vi kan lettere udtrykke vores tanker. Vi bliver også gennem musikken mere modtagelige for budskaber.
Så det er vigtigt, at budskaberne vælges med omhu. Det skal være noget der betyder noget for os selv og vinder genklang hos modtageren.

Efter at have set MGP-2009 i går aftes med min yngste datter bliver jeg endnu engang bekræftet i, at det der betyder mest for børn og unge er venskaber.
Det var endnu engang det alt overskyggende emne. I det emne ligger der for mig essensen af det at være menneske. At man er nysgerrig og derfor er i stand til at møde andre mennesker og skabe nære forbindelser.

Så vi kan godt synes,
at vores børn og unge er flygtige,
at de zapper, at mange af dem har svært ved at holde fokus,
at de har problemer med at koncentrere sig om skolen, faglighed og de mange læringsprocesser,
at de ikke er nærværende, men sms’er, ser videoer på You-tube og chatter på een gang,
og det gør de også!

Men de har stadig indbygget en sund og naturlig søgen mod noget det hæver sig op over alt andet; Venskabet.

For netop i det finder vi nærværet og koncentrationen, så vi kan holde fokus på det væsentlige i en situation.

I venskabet findes legen, alvoren, udfordringerne og glæden.

I modsætning til det tvungne samvær, som både arbejde og skolegang jo er (vi har ikke valgt vores "kammerater") er venskabet for mig at se; et frivilligt, gensidigt og varigt forhold mellem to personer. Det adskiller sig fra bekendtskab og kammeratskab ved en større følelsesmæssig åbenhed, nærhed og ikke mindst forpligtelsen.
Forpligtelsen er større end os selv, her er man villig til at gøre noget uselvisk for fællesskabet skyld. Og jeg mener, det er fordi man derigennem kan mærke sig selv og være noget for nogen. Det er også forpligtelsen til at være gensidig loyal. Venskab er kendetegnet ved loyalitet, fortrolighed, positive følelser overfor hinanden, respekt og en vis grad af overbærenhed.
Jeg tror på, at alle søger de relationer der kan være med til at udgøre kernen i vores liv. Børn ved det instinktivt. Derfor laver de tekster, der rummer budskaber som: Venner for evigt.
Og hvem vil ikke gerne have noget, der er stabilt - altid er der - uanset hvem vi er, hvor vi er, hvor gamle vi er ... for evigt.

Så det vi skal som voksne er at skabe nogle rammer, der gør det muligt for vores børn at indgå i nære relationer også uden for familien. For man kan have en familie, der elsker en nok så meget, bakker op, støtter osv. - hvilket er uvurderligt og en forudsætning for at man lykkes - men det er ikke nok. For venskaber er noget særligt.

Det er så skønt at blive mindet om det af børnene - for de er jo fremtiden. Og hvis det børn og unge satser på i fremtiden er venskaber, så kan verden blive et bedre sted at være. Vel og mærke hvis vi lærer dem at skabe venskaber, der kan rumme for skellige grader af kammeratskab og bekendtskab, så venskaberne ikke er ekskluderende, men giver overskud til at inkludere andre. Ikke nødvendigvis som bedste venner, men som nogen, der også har en ret til at få nogle livsbetingelser - rammer, der gør det muligt at lave gode ligeværdige venskaber - for livet.

Og så er jeg tilbage ved essen af venskabet, som jeg mener også er essensen for sam-eksistens; respekt og en vis grad af overbærenhed overfor sine omgivelser - sine medmennesker.

Så det var dejligt at opleve et MGP, hvor børnene havde fokus - ubevidst eller bevidst - på det at være venner og udvise ordentlighed. Musik kan noget!

Dette indlæg ligger også på: www.tinab.dk
Kommentarer

En skøn start.
Alletiders Børnekor 2010 blev sat i gang på Skive Musikskole, der ligger i de skønneste omgivelser. En smuk ramme om dagen.

50 korledere var mødt op fra alle 19 kommuner i region Midtjylland til dette stort anlagte projekt, hvor 1200 børn skal synge og danse sig igennem historien om Esmaralda og polarheksen Tusnelda.


Alle 19 kommuner afholder en koncert med Heksen Esmaralda alias Tina Buchholtz inden den afsluttende fælleskoncert den 25. marts kl. 19:00 i Forum Horsens.

Læs mere og hør musikken på www.esmaralda.dk.
Billetter kan allerede købes nu på www.billetlugen.dk

Kommentarer
Se tidligere indlæg...